top of page

CREATIVITAT La creació d’idees és un element clau del procés audiovisual. Pensar un guió, imaginar com gravar-lo o com editar-lo. Això implica percebre problemes i resoldre’ls d’una manera innovadora. El pensament creatiu s’està incloent cada vegada més en l’àmbit educatiu perquè s’està demostrant que és necessari per al desenvolupament complet de les capacitats de les persones i dóna eines per a la resolució de problemes.

ENIC és una associació destinada a apropar l’audiovisual i el cinema als no professionals.

Pensem que aprendre les eines de la comunicació contribueix a l’empoderament de l’individu i ens permet aprendre a ser emissors efectius i receptors crítics. Totes les persones necessitem comunicar-nos i, per això, defensem que el coneixement del llenguatge audiovisual no ha d’estar reservat als professionals, sinó que és una eina fonamental per al desenvolupament de les persones en la societat actual.

 

Com a professionals de la comunicació audiovisual posem els nostres coneixements al servei del creixement personal dels individus i de la millora de les seves interaccions socials.

 

Compaginem la teoria amb la pràctica i dotem de coneixements tècnics per treballar diferents aspectes:

​

EXPRESSIÓ A través de l’audiovisual podem manifestar els nostres pensaments i sentiments. Expressar ens allibera i ens dona sensació d’autorealització.

Educació emocional: L’audiovisual treballa amb les emocions, vol que l’espectador no només entengui racionalment, sinó provocar-li sentiments. Per transmetre sentiments, primer hem de conèixer-los i reconèixer-los i aquesta és la base de l’educació emocional.

PENSAMENT CRÍTIC Entenent els mecanismes del llenguatge audiovisual adquirim habilitats per a qüestionar els missatges que rebem constantment, per no assumir els discursos televisius, per exemple, com a veritats absolutes. Sent capaços d’identificar com estan construïts ens convertim en persones menys manipulables.

EDUCACIÓ EMOCIONAL L’audiovisual treballa amb les emocions, vol que l’espectador no només entengui racionalment, sinó provocar-li sentiments. Per transmetre sentiments, primer hem de conèixer-los i reconèixer-los i aquesta és la base de l’educació emocional.

AUTONOMIA Tot i que l’audiovisual sigui un treball d’equip, cada persona té un càrrec pel qual ha d’assumir responsabilitats.

EMPODERAMENT Adquirir els recursos del llenguatge audiovisual dona eines tant a les comunitats com als individus per augmentar la seva força social, és a dir, per empoderar-se.

AUTOESTIMA crear i sentir que formes part d’un equip on el teu rol és essencial per al bon funcionament del projecte, potencia la teva autoestima.

INTEGRACIÓ A través de la implicació en un grup de treball es modifiquen les dinàmiques de relació, potenciant la integració de tots els individus en la comunitat.

DINÀMIQUES DE GRUP Els vincles que s’estableixen en el procés audiovisual potencien la cohesió dels grups i poden modificar positivament les relacions entre els membres.

bottom of page